15 Eylül 2018 Cumartesi

ADLİ SİCİL BELGESİ, PASAPORT TERCÜMESİ - PORTEKİZCE TERCÜMAN

Adli sicil belgesi, pasaport ve benzeri belgelerin Portekizce'ye veya Türkçe'ye tercümesi için yukarıdaki telefon veya elektronik posta adresi aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsiniz.

13 Eylül 2018 Perşembe

PORTEKİZCE WEB SİTESİ TERCÜMESİ

Şirketinizin mal ve hizmetlerini ana dili Portekizce olan ülkelere pazarlamak istiyorsanız Portekizce dilinde düzenlenmiş bir web sitenizin olması size avantaj sağlayacaktır. Web sitenize Portekizce dil seçeneğini ekleyerek pazar çeşitlendirmesini sağlayabilir bu sayede karlılığınızı ve cironuzu artırabilirsiniz. Türk şirketlerinin nispeten aktif olmadığı ana dili Portekizce olan ülkelerin pazarlarına fizibilite yaptıktan sonra yatırım yapmak şirketler ve iş insanları açısından oldukça akıllı bir seçimdir. Web sitesinin alanında deneyim sahibi olan Portekizce tercüman tarafından Portekizceye tercüme edilmesi büyük önem arz etmektedir, kötü bir çeviri imaj ve müşteri kaybına neden olabilir. 

10 Eylül 2018 Pazartesi

PORTEKİZCE EŞ ZAMANLI TERCÜMAN

PORTEKİZCE EŞ ZAMANLI TERCÜME   

Eş zamanlı çeviride konuşmacı tercümanın çeviri yapması için konuşmasına ara vermez, konuşmacı konuşurken tercüman kendisine ayrılan kabinde konuşmacının konuşmasını tercüme eder. Portekizli bir yazarın bir konferansta yaptığı Portekizce çevirinin kabinde bulunan bir tercüman tarafından anında Türkçeye tercüme edilmesi ve katılımcıların kulaklık aracılığıyla tercümeyi dinlemesi Portekizce-Türkçe dil çiftinde gerçekleştirilen eş zamanlı tercümeye örnek olarak verilebilir.


9 Eylül 2018 Pazar

PORTEKİZCE HUKUKİ ÇEVİRİ

Vekâletname, mahkeme kararları, istinabe, kanunlar, yönetmelikler hukuki belge niteliğindedir. Portekizce hukuki belgelerin tercümesini uzun yıllardır yapmaktayım. Hukuki belgelerinizin Portekizce'den Türkçe'ye veya ters yönde tercümesine ihtiyaç duyuyorsanız benimle irtibat kurabilirsiniz. 

PORTEKİZCE HUKUKİ TERCÜME  

8 Eylül 2018 Cumartesi

PORTEKİZCE TİCARİ TERCÜME

İmza sirküleri, ticaret sicil belgesi, yönetim kurulu kararı, ticari yazışmalar ticari tercüme kapsamında olan belgelerdir. Söz konusu belgelerin Türkçe'den Portekizce'ye tercümesi veya Portekizce'den Türkçe'ye tercümesi alanında engin deneyime sahibim.

PORTEKİZCE TERCÜMAN 

7 Eylül 2018 Cuma

PORTEKİZCE TERCÜMENİN ÖNEMİ - İŞİNİN EHLİ OLAN PORTEKİZCE TERCÜMANLAR

Toplam nüfusu 200 milyonu aşan anadili Portekizce olan ülkelerle ticaret hacmimizin düşüklüğünden dolayı Portekizce belgelerin tercümesiyle ilgili büyük bir potansiyel mevcuttur. Bu çerçevede Portekizce tercümenin hacminin (sayfa sayısının) önümüzdeki yıllarda artış göstereceği rahatlıkla iddia edilebilir. İşinin ehli olan Portekizce tercümanlara Portekizce tercümenin iyi bir şekilde yapılması açısından büyük görev düşmektedir.